Onderwijs op afstand door het Corona-virus

Onderwijs op afstand door het Corona-virus

Alle cursisten die al lessen volgen bij  W en L Opleidingen zijn op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen over de inburgeringslessen. Momenteel zijn wij hard aan het werk om een goed aanbod te kunnen verzorgen op afstand. Dit betekent dus dat wij op andere manieren proberen in contact te komen met de cursisten, zodat we gewoon verder kunnen gaan met daar waar wij goed in zijn: Nederlandse taallessen verzorgen!

Naast de taallessen voelen wij dat het ook onze maatschappelijke plicht is om in contact te blijven met de cursisten die een wat minder goed netwerk hebben.

Zijn er dus vragen en weet je niet bij wie je terecht kan? Dan er altijd contact worden opgenomen met Mariska Weijmer, haar telefoonnummer is: 0645152929. In overleg met Stichting Welzijn kunnen we dan kijken of wij iets voor jullie kunnen betekenen.

 

Nieuwe cursisten

We krijgen de vraag of er nog ruimte is voor nieuwe cursisten. Op dit moment nemen wij telefonische intakes af. Normaal vindt er naast een intakegesprek ook een toetsmoment plaats. Deze kan dus nu vanwege het Corona-virus niet doorgaan. Mocht de periode langer aanhouden dan er nu wordt gezegd, dan zullen we kijken naar de mogelijkheden om ook nieuwe cursisten onder te brengen in de huidige (online) klassen.

 

Betalingen

In het contract is er een opzegtermijn van één maand. Wij zijn binnen ons huidig beleid al heel coulant met ziekte en/of vakanties buiten onze vakanties om. Het corona-virus valt dan ook onder overmacht waar geen enkele instelling of bedrijf rekening mee heeft gehouden. Voor de particulieren waarbij het DUO en of werkgever niet kan voorzien in de kosten zullen wij in overleg kijken wat mogelijk is. Wij raden dan ook aan om de betalingen gewoon over te maken. Achteraf kunnen wij dan bekijken of je op onze kosten nog een periode door kan.

Nogmaals, je kan ervan uit gaan dat ons docententeam op dit moment alsnog zorgt voor een goed aanbod. Het is een onzekere tijd voor iedereen, maar laten we vooral respect hebben ook binnen WenL voor de docenten en ondersteuners die er op dit moment alles aan doen om de lessen zo optimaal te laten verlopen.

 

 

 

 

 

2020-03-23T10:58:43+00:00